Før du køber killing

Det er nemt at forelske sig i de smukke Hellige Birma katte, men inden du anskaffer dig en killing, er der lige et par ting der er vejr at overveje og gøre dig klart. Du får dig en ven, som vil være dybt afhængig af dig. Den skal passes dagligt med frisk vand og mad. Har du tænkt over hvad det koster at have en killing/kat på kost ? Foderet skal være af en ordentlig kvalitet, så killingen får hvad den har brug for ernæringsmæssigt også når katten bliver voksen. Katte-sand fås i mange forskellige varianter og prisklasser, men vil du have en kattebakke der ikke lugter og spreder kedelig dårlig odeur i dit hjem, så er det nødvendigt med katte-sand af en ordentlig kvalitet og jeg har endnu ikke oplevet, at det er det billigste på markedet der er det bedste.  Du skal regne med mindst et årligt dyrlæge besøg med sundhedsundersøgelse og vacciner og hvis katten bliver syg og skal til dyrlæge, er der endnu en udgift.  Du kan risikerer at være så uheldig, at katten fejler et eller andet, hvor det er nødvendigt med flere besøg og undersøgelser hos dyrlægen og det er dyrt at gå til dyrlæge. Ud over det økonomiske, er der også det tidsmæssige i at have en kat. Har du den tid der skal til ? Den hellige Birma er meget social, den er avlet til at være selvskabskat og selvom de sover meget af tiden, har de brug for dagligt nus og kæl og blive snakket med, mere end hvad en alm huskat ville have behov for. Birmaen skal have børstet pelsen for at der ikke skal opstå knuder i den, der kan genere og for at mindske forekomsten af hårboller. Ved du for resten hvad en hårbolle er ? En hårbolle opstår af at katten vasker og slikker sin pels, den løse pels samles i kattens mave, men kan ikke fordøjes, så når der på et tidspunkt har samlet sig så til strækkeligt meget pels, at det genere katten, brækker den det op. En sjælden gang imellem sker det, at sådan en hårbolle sætter sig fast, så katten er ved at blive kvalt og så er det af sted til dyrlægen. Derfor er det nødvendigt at børste katten jævnligt, for det mindsker forekomsten af hårboller.

Dit hjem skal være sikkert for killingen.

Killinger er nysgerrige og lejesyge og de har det med at bide i alle ting. Derfor er det vigtigt, at der ikke ligger ledninger som killingen kan komme til at bide i, så den får stød. Der er også nogle potteplanter som er giftige for katte og det er derfor vigtigt. at du sætter dig ind i hvad katte kan tåle og hvad de ikke kan tåle at bide i. Snore fra katte lejetøj eller persienner kan være farlige for en lille killing, den kan nemt få viklet sig ind og blive kvalt.

Når du køber killing hos Aritimi. / Besøg os først

Det er ikke muligt at købe en killing eller kat hos Aritimi, uden at du har været her og se den først.

Beslutter du dig for at købe en af Aritimi's killinger, betales et reservationsgebyr hvis du vil sikre dig, at den ikke sælges til en anden. Jeg gør dog opmærksom på, at reservationsgebyret ikke returneres, hvis du fortryder og alligevel ikke ønsker killingen.

Når killingen skal flytte.

Det kan være meget stressende for en killingen at flytte til et nyt hjem. Den bliver taget væk fra sin mor, søskende og alt det den kender og placeres et sted hvor alt er nyt, dufte, omgivelser, mennesker etc. 

En killing der har stress, er mere modtagelig for sygdomme og vægttab, og vægttab er rigtig skidt for en lille killing så for at sikre, at killingen skal klare sig bedst muligt, flytter Killinger solgt fra Aritimi, tideligst her fra når de vejer 1200g

En anden vigtig faktor for at killingen skal undgå unødig stress påvirkning, er at flytningen foregår så roligt som overhovedet muligt og derfor har jeg valgt, at levere killingen der sælges fra Aritimi, hvis det nye sted den skal flytte til, ligge på sjælland. Dette med at levere killingen, gør jeg også for at sikre mig, at de nye omgivelser killingen skal være i, er i orden, set ud fra en killings synspunkt og jeg forbeholder mig retten til at annullere handlen og tage killingen med hjem, hvis jeg mener at dette ikke er tilfældet.